» » ЗАСТОСУВАННЯ ЕМ-ТЕХНОЛОГІЇ ПРИ ВИРОЩУВАННІ СВИНЕЙ

ЗАСТОСУВАННЯ ЕМ-ТЕХНОЛОГІЇ ПРИ ВИРОЩУВАННІ СВИНЕЙ

Науковими дослідженнями проведеними в Інституті Свинарства і Агропромислового виробництва Національної Академії Аграрних Наук України на замовлення ТОВ "ЕМ Україна” встановлено позитивний вплив ферментованих кормів у годівлі свиней дозволяючий отримати на 20,9% більше високоякіснішої продукції.
Встановлено, що підвищення продуктивності свиней на 65% відбувається завдяки вдосконаленню системи їх годівлі та утримання. ЕМбіотик, який є природним засобом збагачення і стабілізації мікрофлори кишківника, є відповідальним за належне здійснення процесу травлення. Крім того, він стимулює імунітет організму і гальмує ріст популяції патогенних бактерій під дією молочнокислих бактерій і дріжджових клітин.
Використання  ЕМБІОТИК може бути розділено на два аспекти:
1. Використання в якості добавки до їжі або води для оптимізації травлення і колонізації травного тракту корисною мікрофлорою.
2. Колонізація свинарника і загону для свиней корисними мікроорганізмами, завдяки чому в середовищі свиней виникає мікробна гармонія, що зменшує інфекції та хвороби.
Щоб отримати повний ефект від використання ефективних мікроорганізмів, слід поєднувати обидва ці аспекти і піклуватися як про добавки до споживання, так і про мікробну дезінфекцію.
Переваги:
Поросята(завдяки балансу в травному тракті зменшиться кількість захворювань травної системи і пов’язана з ним кількість падежу):
  • завдяки стабільній мікрофлорі немає проблем з діареєю, які створюються патогенними бактеріями,
  • збільшується добовий приріст ваги, 
  • скорочується цикл відгодівлі, 
  • спрощується відлучення поросят,
  • стає більше поросят відлучених від свиноматки.
  • Свині на забій:
    • більш ефективне використання кормів, -більш високі добові прирости,
  • регулярне використання значно знижує вартість ветеринарії, -кабани стають здоровіше і мають кращі репродуктивні якості,
  • бактерії окислюють вміст їжі, що дає можливість відмовитися від окислювачів в сумішах.
  • Свиноматки:
    • завдяки вмісту життєздатних  бактерій стимулюється імунна система, збільшується кількість антитіл в кровіі стійкість до інфекцій,
  • немає запорів після пологів, краще спорожнення,
  • поліпшується споживання корму, що призводить до більш високого виходу молока свиноматок і, отже, більш високої ваги поросят, -використання Ембіотика впливає на колонізацію травного тракту корисною мікрофлорою, яка передається поросятам,а також гальмує передачу патогенної мікрофлори(наприклад кишковапаличка, сальмонела), -тварини стають спокійнішими і більш врівноваженими.
  • Стандартна доза EMБІОТИКА в годівлі свиней складає 1 мл/10 кг живої ваги тварини.
    Дозування EMБІОТИК:
    1. Поросятам 2 мл перорально до першого смоктання  свиноматки,
  • До питних корит наливають з водою 20-30мл/ день,
  • У період відлучення до періоду відгодівлі до давати до корму 7л/1тонну суміші, 
  • Свині на забій: 5 літрів на 1 тонну суміші,
  • Свиноматки від 90 днів вагітності: 5л/т суміші (5 днів до і після пологів, ще 250мл додатково до корита на корм),
  • Свиноматки до 90 днів вагітності: 10літрів/т суміші.
  • Дозування БОКАШІ EMБІОТИК:
    1. Поросятам при свиноматці додавати в корм10кг/тонну корму, 
  • Вперіод відлучення доперіоду відгодівлі додавати в корм 8кг/тонну корму,
  • Свині на забій: додавати до корму5кг/т корму,
  • Свиноматки від 90 днів вагітності: 5кг/тонну корму (5 днів до і після пологів, ще 250 мл додатково до корита на корм), 
  • Свиноматки до 90 днів вагітності: 10кг/ткорму.
  • Переробка осаду за допомогою ЕМБІОТИК:
    Якщо господарство використовує EMБІОТИК як добавку до годування та шляхом розпилення, то після досягнення певної мікробіологічної стабілізації досить додати тільки 1л EМБІОТИК на 5м3 гноївки раз на кожні 4-6 тижнів. Якщо мікроорганізми не достатньо заселили бак, після зливу його вмісту рештки повинні бути вакциновані EМБІОТИК в розмірі 1 літр на 1-2м3 об’єму бака. Розклад проявляється в тому, щосуспензія починає кипіти із неї перестає утворюватися поверхнева оболонка і денний осад, а вся маса є зволоженою і легкою для використання в полі. У разі відкритих резервуарів, розташованих за межами будівлі свинарника, дози EМБІОТИКА повинні збільшуватися на 50-100%.
    Зменшення аміаку і сірководню(запаху) за допомогою ЕМБІОТИКА Поєднання використання ефективних мікроорганізмів в годівлі і гігієнізації приміщень впливає на зменшення шкідливих газів, якими є аміак і сірководень. Ці речовини зв’язуються бактеріями, головним чином, в підстилці та в будь-якому середовищі, в якому їх колонізують. У навозі і гноївці зупиняється гниття і починається низько температурне бродіння. Аміак і сірководень не виділяються,зменшуються неприємні запахи, в гноївці неутворюється оболонка і вона є однорідною. При обприскуванні свинарника слід застосовувати 20% розчин ЕМбіотика.
    Нейтралізація мікотоксинів:
    Загроза мікотоксинів в господарствах є серйозною проблемою для фермерів,і в той же час нею часто нехтують. Годування тварин сумішами, інфікованими патогенними грибами призводить до зниження продуктивностіі загального стану здоров’я свиней. Це викликає пошкодження печінки і дерегуляцію імунної системи тварин, зменшуючи їх природний опір і впливаючи на репродуктивну функцію. Відмінним засобом, щоб нейтралізувати ці шкідливі метаболіти патогенних грибів,є EMбіотик, який двома шляхами нейтралізує мікотоксини в кормах. По-перше, за допомогою дріжджів, які здатні вловлювати їх і потім видаляти з організму з неперетравленими клітинними стінками цих організмів. 
    У початковий період ми використовуємо EMБІОТИК три рази на тиждень. При зменшенні запаху слід зменшити кількість обробок до однієї на тиждень. EMБІОТИК зупиняє розпад гною і гноївки та започатковує низько температурну ферментацію. ЕМБІОТИК
    має також стерилізаційні властивості, тому що він містить бактерії, які виробляють бактеріоцини, наприклад, реутерин, що має сильні антибактеріальні властивості. Крім того, активні речовини, що має Пробіотик, обмежують кількість бактеріальних патогенів.

    • Малі свинарники можна обприскувати ранцевим обприскувачем.
  • Ранцеві моделі обприскувачів з електродвигуном підходять для свинарників середніх розмірів. Якщо тварини погано реагують на шум, можна використовувати пульверизатор або акумуляторний або електрообприскувач.
  • Для великих свинарників використовуємо зрошувачі повітря або стаціонарно змонтовані тепличні зрошувачі.
  • Підстилка
    Як підстилку використовуємо виключно солому. Солома часто є заражена фузарією й іншими шкідливими грибами. Тому під час пресування рекомендуємо додати 0,1-0,5 л EMБІОТИКна валок соломи за допомогою аплікатора, закріпленого не пресі. Потім при стелінні соломи її знову заселяють EMБІОТИК шляхом обприскування. Препарат ЕМБІОТИК сумісний з усіма інгредієнтами кормів і іншими кормовими добавками. Продукцію від свиней після застосування препарату можна використовувати в харчових цілях без обмежень. Підтримка ЕМ-підстилки: введення всередину або зрошення підстилки кожні 1-2 тижні (з розрахунку 2-5 літрів активованого розчину на 1 квадратний метр)
    Матеріали для ЕМ-підстилки:
    90% обсягу - тирсу листяних порід, рисові висівки, рубана солома, коров’ячий кізяк (матеріалів з високим вмістом вуглеводнів)
    10% - грунт з сіллю (приблизно 0.3№ обсягу)
    Поетапна підготовка ЕМ-підстилки:
    1. Вихідні матеріали змішуються
    2. Суміш змочується активованим розчином ЕМ (розведення 1: 100)
    3. Вологість отриманої суміші 50-60% (вологість вихідного матеріалу близько 10%)
    4. Робляться загони для свиней і настилається на підлогу товщиною близько 1 метра.
      Решітка
      Перед кожним заселенням приміщень Ефективними мікроорганізмами треба очистити хлів за допомогою мийки високого тиску. З метою розм’якшення бруду слід додати ЕМ в пропорціях 5 л EMБІОТИК на 1000 л води. Після очищення все приміщення треба обприскати водяним розчином ЕМ у пропорції 1/10. Після очищення всього приміщення – особливо в місцях перебування тварин - дає добрий ефект розсипання 20-50 г Бокаші ЕМБІОТИК на м2. Тварини у такому хліві займаються, головним чином, пошуком їжі і менш піддаються стресу.
      Низ решітчастої підлоги є зазвичай забруднений гниючими органічними рештками, які не усуває навіть інтенсивне миття. На початку використання ЕMБІОТИК у хліві рекомендуємо решітчасті підлоги хліву обробити водяним розчином ЕМБІОТИК у пропорціях 1:1 – 1:2. Одного літру цієї суміші достатньо на 5м2. Цей захід також покращує якість гнойовиці та полегшує якісне миття решіток.

      dle
    24-10-2016, 09:13
    490 переглядів
      
    Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.
    ДОДАТИ КОМЕНТАР
    Ваше ім'я: *
    Ваш e-mail: *
    Текст коментаря:
    Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка лінкуВставка захищеного лінку Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера
    Код: Включіть це зображення для відображення коду безпеки
    оновити, якщо не видно коду
    Введіть код: