» » ЕМ У РИБНИЦТВІ

ЕМ У РИБНИЦТВІ

ЕМ-технологія в рибництві
 
Основні проблеми при штучному розведенні риби - це активне забруднення води, небезпека передачі хвороб від заражених особин та активне розмноження синьо-зелених водоростей.
 
ЕМ-технологія, в стислі терміни, дозволяє вирішити ці проблеми та збільшити ефективність рибного господарства. Використовується у відкритих водоймах, басейнах і акваріумах.
 
ЕМ-технологія застосовується на різних етапах розведення і утримання риби: нересту (розведення від ікри до мальків), підготовці водойми до зариблення, утримання та дорощування риб. Застосовується для покращення життєвого середовища мешканців водойми, шляхом очищення води та мулового осаду від шкідливих мікроорганізмів, паразитів, водоростей, запобігання їх шкідливого впливу на здоров'я риб та смакові якості вирощеної продукції.
 
Використовується методом заселення водойми ефективними мікроорганізмами, та як добавка до корму.
 
Після внесення ЕМ-препарату в воду:
 
  • зникає неприємний запах, збільшується прозорість та насиченість киснем;
  • зменшується ріст і дія синьо-зелених водоростей;
  • зменшується кількість випадків біотичних захворювань риб, що виникають в результаті дії ряду найпростіших, бактерій та грибів;
  • активізується мініралізації відходів життєдіяльності водних організмів, розвиток планктону та запобігає виникненню процесів гниття;
  • збільшується кількість запліднених ікринок та покращується розвиток личинок;
  • збільшується приріст живої ваги риб в період дорощування;
  • покращує якісні харчові характеристики продукту та збільшує термін зберігання.
dle
24-10-2016, 09:19
702 переглядів